4 gode grunde til, at du bør overveje et pillefyr

Der er mange fordele ved at vælge et pillefyr frem for mange andre varmekilder. Hvis du er i overvejelsen, men har behov for at blive helt overbevist, følger her en række gode argumenter for, at du bør overveje et pillefyr.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør investere i et pillefyr eller ej, bør du læse med i artiklen herunder. Der er mange gode grunde til, at du bør vælge et pillefyr, og generelt er der flere fordele end ulemper ved det.

Det koster naturligvis penge i starten, men du bør se det som en investering, da det ikke tager mere end 4 år i gennemsnit, før du har tjent din investering hjem igen. Det afhænger naturligvis af din nuværende varmekilde. Her får du 4 gode grunde til at fyre med træpiller.

#1: Du sparer penge

Det er ikke billigt at opvarme en bolig, med de mest gængse opvarmningskilder, hvorfor du bør overveje et pillefyr i stedet. Når du vælger et pillefyr, sparer du penge på varmeregningen hver måned, og selve træpillerne er ikke specielt dyre.

#2: Du mindsker dit CO2-aftryk

Et pillefyr er blandt de absolut mest klimavenlige varmekilder, hvilket bør være grund nok i sig selv til, at du bør skifte til det. Vi skal passe på vores klima, og hvis ikke vi er i stand til det, vil der ikke være nogen jordklode, når vores tipoldebørn engang bliver gamle.

Faktisk er det så godt som en CO2-neutral varmekilde, omend der naturligvis altid vil være undtagelser. I regnestykket er der naturligvis ikke taget højde for fragt og lignende, som også sætter et aftryk på det samlede CO2-udslip.

#3: Et pillefyr tjener sig selv hjem på sigt

Det er en investering at få installeret et pillefyr, men det er en god investering. Hvis du på nuværende tidspunkt varmer op med et oliefyr eller elektricitet, er det en investering, som tjener sig selv hjem i løbet af ganske få år.

Du kan altid hyre en håndværker til at komme og installere det, hvilket naturligvis koster penge. Hvis du er lidt fremadskuende, kan du dog hurtigt regne ud, at det vil spare dig for mange penge på sigt, hvorfor det ikke bør være en hæmsko.

#4: Pillefyret er en effektiv varmekilde

Pillefyret er blandt de mest effektive varmekilder, der overhovedet er på markedet. Igen er der naturligvis altid forskel fra model til model, men særligt de nye modeller, som regulerer varmen, er meget bedre end de gamle. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er vejen frem, er det blot at besøge nogle, der fyrer med et pillefyr. Det vil helt sikkert kunne mærkes, og husk på, at det er en investering, som tjener sig selv hjem på få år.