Kategorier
Blandet

Flyforsinkelser – Hvad har du ret til, hvis du har oplevet forsinkelser eller aflysninger

Har du været på ferie eller på anden måde været ude og rejse? Og oplevede du flyforsinkelser i denne forbindelse? Så har du højest sandsynligt, ligesom op i mod 70% af befolkningen, ikke gjort krav på den kompensation som du faktisk er berettiget til. Der er dog mange penge at hente, hos den enkelte fly kunde, det er bare de færreste der ved hvordan det skal gøres. Vi anbefaler at man bruger et firma som fly-forsinkelser.dk, hvis man er i tvivl om hvordan. Derudover kan firmaerne gøre at sagen er lettere at vinde, hvis den skulle komme i retten. Der arbejdes i denne branche som regel med “no cure no pay”-konceptet, hvilket betyder at du kun betaler hvis du vinder sagen om erstatning.

Hvad skal der til for at få erstatning?

Der er en række punkter der skal være opfyldt, før at du kan søge om erstatning hos flyselskabet. Det punkt der er sværrest at opfylde er tiden flyet har været forsinket. Flyet skal have været forsinket i mere end 3 timer, før at der er tale om en erstatningssag. Hvis dit fly har været forsinket i mere end to timer, kan du være berettiget til fx mad, og i nogle tilfælde kan du have ret til, en betalt overnatning på flyselskabets regning.

Hvor længe kan man få erstatning?

Mange kender ikke til deres rettigheder, og tænker at hvis de ikke nåede at anmelde sagen kort tid efter hjemkomsten fra deres rejse, så er pengene tabt. Men dette er langt fra sandheden. Det er faktisk muligt at vente helt op til 3 år, med at søge om kompensation fra flyselskaberne. Dette betyder at hvis du inden for de seneste 3 år, har været udsat for enten en flyforsinkelse, flyaflysning eller ombooking, er der penge at hente for dig. Det vigtige at vide her, er at sagen skal være anmeldt 3 år efter hændelsen, sagen behøver altså ikke at være afsluttet inden for 3 år.

Hvor meget kan man få i kompensation?

Hvor meget kan man få, og kan det betale sig at bruge krudt på? Ja, det kan det helt bestemt. Du kan nemlig modtage helt op til 4500,- i kompensation. Selv hvis du får den lave kompensation, kan det betale sig at køre sagen igennem et firma, der beskæftiger sig med denne type sager. Du betaler nemlig som regel kun en procentdel af det beløb du vinder, og du skal ikke gøre andet end at sende dokumenterne til firmaet.

Så hvis du har oplevet en flyforsinkelse eller aflysning inden for de seneste 3 år, kan der være penge at hente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *