Følg disse råd, når du skal købe ny barnevogn

Det er helt almindeligt i Danmark, at vi lader vores børn sove udenfor i barnevogn. Det er dog nødvendigt, at vi har det i tankerne, når vi køber en ny barnevogn. Den måde, vi bruger barnevognen på, betyder, at der skal være krav til sikkerheden. Herunder følger en række råd, som du kan gøre brug af, når du skal investere i en ny barnevogn.

Hvis du står og skal investere i en ny barnevogn til dit barn, er der en række ting, som bør have i tankerne. Du skal eksempelvis tænke over, hvilket terræn barnevognen skal køre i, ligesom du skal være opmærksom på, at den skal være af god kvalitet, så den holder i længden.

Hvilke behov har I?

Først og fremmest skal du overveje, hvilke behov I har. De helt små barnevogne har et liggemål, der nærmer sig 80 centimeter eller mindre. Det betyder, at de egner sig til børn, som ikke kan sidde på egen hånd endnu.

Hvis producenten har angivet, at vognen kan anvendes af børn, der vejer mere end 9 kilo, er det vigtigt, at du sikrer dig, at den er sikker at bruge for børn, som selv kan sidde, så de har en større rækkevidde end børn, som ikke kan sidde endnu.

Skal barnet sove i barnevognen?

Hvis du skal købe en barnevogn, bør du overveje, om den skal bruges til at sove i, eller om den også skal bruges til at transportere barnet. Hvis du køber en klapvogn, bør du spørge, om det er sikkert for barnet at tage en lur i den, før du køber den. Det kan de hjælpe dig med at besvare i butikken.

Du skal tage højde for, at barnevognen også skal være sikker, når barnet bliver større og derfor også er mere aktiv. Hvis ikke den egner sig til større børn, kan det være en fordel at købe en barnevogn, som både egner sig til små og store børn, så I ikke skal investere i to barnevogne – se fx denne barnevogn test og bliv klogere.

Vær kritisk, når du køber barnevogn

Noget af det, der er vigtigst, når du skal købe en ny barnevogn, er, at du forholder dig kritisk. Du skal ikke købe produkter, hvis ikke du er sikker på, at det er det rigtige valg. Barnevogne og andre produkter, der relaterer sig hertil, bliver ikke tjekket og godkendt af myndighederne, hvorfor ansvaret ligger hos producenten. Producentens navn står altid på barnevognen, hvorfor du altid kan tjekke, hvem der har lavet den.

Samtidig kan det betale sig at læse anmeldelser af barnevognen, før du køber den, så du er sikker på, at du får det, du gerne vil have – og dermed ikke ender med at købe katten i sækken, så du mister pengene og risikerer, at dit barn kommer til skade.