Kategorier
Uncategorized

Bæredygtig skibsmaling

Bæredygtighed er et buzzword i vores nutid og med god grund. Aldrig har der været mere fokus på miljøet og på at vi som forbrugere kan tilgå produkter og materialer, som skader mindst muligt. Vi vil både have kemikaliefrit eller -reduceret for omverdenens, solidaritetens, men ikke mindst for vores egen skyld. Det gælder i særlig grad når vi renoverer og arbejder med farligere substanser i vores fritid. Skån derfor dine luftveje og endnu vigtigere dine børns når du maler. Og der er næppe noget hyggeligere end maritime øjeblikke med børn og unge. De tvinges for en stund væk fra skærmene og ud og få vind og sol – lige ind i skærmen. Altså den vigtige og langt kønnere skærm – ansigtet. 

Miljørigtighed og øko-maling

Bæredygtig maling er hvis ikke udelukkende økologisk så i hvert fald miljørigtig maling. Det betyder, at produkterne er produceret på det absolut bedste råvarer, som skader mindst muligt. Du kan således i princippet få maling i munden uden at det er farligt – lad dog være med at spise malingen da den smager knap så skønt som den ser ud.

Nu sidder du måske og tænker “men hov! hvordan kan maling være øko”? – Og det har vi svaret på. Rundt omkring i norden findes der små malerproducenter som har specialiseret sig i, at skabe maling baseret på miljørigtige råvarer. Disse har fx malershoppen fyravindar taget kontakt til og skabt en et bæredygtigt samarbejde med. Dette dels for at støtte lokalt, men også for at støtte miljøet som en større helhed. Det er vigtigt for shopejeren (som vi har været i kontakt med), at skabe bedre rammer og skærpet fokus på at vi sammen passer på naturen. Det er i det maritime livs ånd at både vand og land samarbejder om, at gøre norden til et forgangsland for bedre vilkår for både dyre- og menneskelivet gennem bedre materialer.

Køb kvalitetsmaling på nettet

Bæredygtig maling kan dog være en smule sværere at falde over nede i din lokale malerhandel end du måske tror. Ofte er kvalitetsmaling i sig selv meget bekostelig og det hjælper ikke at du så-at-sige bestiller ‘grøn’ maling. Hos fyravindar.dk finder du en shop hvor fokusset altid er rettet mod bæredygtighed og miljøkorrekthed. Du kan vælge mellem et hav af farver, størrelser og kvaliteter og resultatet af den færdigpåførte maling er helt i top. Holdbarheden af malingen er ligeledes topdollar! Den skaller aldrig, men slides langsomt af og får således en langt pænere patina end billig-maling.

Giv kahytten én på hatten

Trænger kahytten så kan du også roligt købe hos fyravindar. Indendørsmaling er altid MI-fri i denne shop og er således ikke plastikmaling, som du typisk finder i billig-vare-forretningerne. Derudover kan du selv lege med malingen og det er det skønne ved din proces. Du kan blande med andre produkter fra shoppen, dagligvarer eller vand fra hanen. Det er snildt og supersjovt.

Så nu er der ikke andet for, end at invitere familien ud til kaffe, kage og bundmalingsdag når båden trænger. På med overalls og en pensel i hånden og så er der dømt kvalitetstid med små og store.

Et lille tip: Vær’ ikke bange for, at mikse det lidt op. Sy nye hyndebetræk i sjove farver, giv træværket en smuk ny lakering og husk at tæpper og putte-ting nede i bådens ‘private sfære’ gerne må bugne en smule for et blødt og velkommende look.

Bæredygtig maling til alle formål

Er du ikke til det maritime så fortvivl ej – denne guide kan sagtens tage med dig når du renoverer huset, kolonihaven, et møbel eller hvad du nu drømmer om. Tjek blot shoppen ud og lad dig inspirere til dit nye projekt i hjemmet. Du kan nærmere om hvilken malingtype der passer til dine formål og hvilke malingkvaliteter du bør vælge.