Jeg nægter at iklæde mit barn kemi

Mit barn skal være modstandsdygtig overfor verden og derfor er jeg ikke fanatiker med kemien. Jeg køber fortrinsvist økologisk, når det fx gælder mad, men der skal være plads til en bolle fra bake-off, billigjuice og abrikossodavand indimellem (ja det elsker hun altså bare). Langt mere kan kemien i tøj stresse mig. Huden ‘spiser’ det som den kommer i kontakt med – tænk bare over hvor din bodylotion er blevet af når den er tom? Den bor inde i kroppen. Men både mad, vand, cremer mm. stilles der høje krav til kemien i – langt lavere krav er der til beklædning. Derfor køber jeg efterhånden udelukkende økologisk og miljørigtigt tøj til både mig selv, min mand og mit barn.

Jeg tror på, at sundhed er mere end ‘det rene’

– men samtidig er jeg til enhver tid fortaler for bæredygtighed, økologi og miljørigtighed. Det er nemlig den vej vi skal i verden. Om ikke andet så har Greta Thunberg da efterhånden banket det ind i vores hoveder. Samtidig er jeg også realist og ved hvilken verden vi lever i NU. Mit barn skal ikke sidde til en børnefødselsdag og takke nej tak til det guf som bliver tilbudt hende. Hun skal være et barn og ikke risikere, at der er ting hun ikke tåler, fordi hun aldrig er blevet udsat for det. Vi lever også vegetarisk, men det betyder ikke, at hun ikke må få et pøleshorn sammen med de andre børn i daginstitutionen. Det nægter jeg simpelthen at pådutte pædagoger eller andre forældre – vigtigere er det heller ikke.

Men jeg er allergisk overfor allergi

Jeg er selv vokset op, med forfærdelig voldsom parfume-allergi. Mine forældre tog det aldrig rigtigt alvorligt, så skoletiden var lidt stram for mig og mine røde pletter rundt om på kroppen. Jeg led af eksem og kløe og det fik vi da også diverse cremer imod. Men vi tog aldrig fat om problemets rod, nemlig at min mor elskede velduftende friskt vasketøj. Det var en anden tid og i dag er jeg klogere og vil skåne min egen pige. Og det er slet ikke svært. Selv H&M har øjnene op på de allergi-bevidste forbrugere og sælger baby og børnetøj i økologiske kollektioner. Personligt elsker jeg dog, at handle på nettet. Her køber jeg gerne af små virksomheder, men skal det gå lidt hurtigt, så er jeg glad for ugleunger.dk. Dem vil jeg gerne lige slå et slag for i det følgende:

Ugleunger: Børnetøj med omtanke

Da Mikael og June gik selvstændigt med deres børneshop havde de ikke kunnet forudse den rejse begik sig ud på. I dag er de fuldtids på shoppen og det går forrygende. Ideen kom fra dem selv. De har tre børn og de har altid skullet have det absolut bedste af det bedste. Derfor finder du udelukkende børnetøj af høj kvalitet på shoppen og det er June og Mikael stolte af. Bæredygtighed, økologi og miljøvenlighed er ikke kun buzzwords i tiden, men også en livsstil og særligt en børneret for parret. Derfor er alle produkter i shoppen nøje udvalgt til, at give dine børn de bedste betingelser.

Overvej også dit vaskepulver

Når du køber lækre materialer, der som oftest er lidt pebrede, så husk at passe godt på dem. Det hjælper jo ikke noget, at du fyrer den af med parfumeret skyllemiddel og kemiholdig vaskepulver. Vælg i stedet svane- og miljømærkede produkter og find et mærke du kan lide. Jeg bruger personligt selv næsten udelukket Neutrals produkter, som jeg synes ‘fedter’ mindst på stoffet, men der er supergode muligheder hvis du ikke lige finder disse i din lokale brugs. Vigtigst af alt er, at du overvejer at hellige dig ét mærke. Det gør det nemt for dig og fx din mad hvis han køber ind, at i kan fortsætte af én vej sammen.