Kategorier
Blandet Mennesket

Vælg den korrekte seng til børneværelset

Det kan være svært at vælge den helt rigtige seng til dit børneværelse. Valget af den rigtige seng er nemlig ikke så simpelt som mange andre ting, som valg af den rigtige højtalere og lignende, hvor der ofte er et facit. Det er dog muligt at indsnævre din søgen, ved at kigge på barnets alder, og andre behov som i måtte ønske at få opfyldt.

Brug for mere opbevaring?

Har i brug for mere opbevaring på børneværelse, bør i overveje en seng med opbevaringsmuligheder. Her kan en halvhøj seng være et godt forslag, da disse som regel har indbygget opbevaring under sengen. Du kan opbevare alt fra tøj til legetøj i opbevaringskasserne, og er dermed helt ideelle til mindre børneværelser.

Halvhøje/høje senge kan også være med til at skabe et godt lege miljø til din dreng eller pige. Det er oftest muligt at modulere med den enkelte model, og tilkøbe forskellige moduler til sengen. Disse moduler ses i alle forskellige design, og kan være alt fra skriveborde og rutchebaner, til telte og lignende som er nemme at opsætte på senge, og alle er med til at fremme barnets leg og fantasi.

Hvorvidt en halvhøj seng er det rigtige valg for dig, afhænger også af dit barns sovevaner. Hvis barnet ofte falder ud af sengen, eller går i søvne, kan det være en dårlig idé at anskaffe sig en halvhøj seng, da skaden ved at falde ud af sengen vil være større end ved en normal seng. Den anbefalede alder til en sådan seng ligger som regel i alderen 4-6 år.

Hvor gammel er dit barn?

Dit barns alder spiller naturligvis også en vigtig rolle, når du skal beslutte dig for hvilken type seng der skal investeres i. Alle senge producenterne, kommer som regel med en anbefaling til hvilken aldersgruppe der passer til den pågældende seng. Vi har samlet dem her til dig, så du lettere kan danne dig et overblik over hvilken aldersgruppe der passer til hvilken seng.

  • 0-2: Tremmeseng
  • 2-12: Juniorseng
  • 4+: Halvhøj seng
  • 10+ Højseng

Dette er kun vejledende og du bør derfor altid tjekke den enkelte sengs anvisninger, inden du køber.

Vælg en seng der kan vokse med barnet

Mange senge kan udvides efterhånden som dit barn vokser. Dette gør at du sparer penge, da du slipper for at investere i nye senge hver gang dit barn er vokset 20+ cm. Du bør, hvis du køber en seng der kan udvides, altid købe sengen i et neutralt design, som hverken du eller barnet bliver træt af.