Kategorier
Blandet

Køb på afbetaling – Disse 3 ting skal du holde øje med!

Det kan nogle gange være smart, at købe ting på afbetaling. Det er nemlig muligt at finde steder på nettet, hvor man kan købe rentefrit og uden gebyrer. Slut beløbet er altså det samme, og betalingen bliver blot delt op i mindre bidder, som vil være mere overkommelige, hvis man ikke har den helt store opsparing.

Jeg kender flere der løbende køber mobiltelefoner på afbetaling, da de kan fås rente og gebyrfrit hos mange udbydere. Det er også muligt med andre typer varer, og man kan efterhånden købe alt online på afbetaling, hvis man leder de rigtige steder.

Inden man accepterer betingelserne, er der dog specielt 3 ting, du bør være opmærksom på, da det er her lånefirmaerne tjener deres penge.

Renter og gebyrer

Når du foretager et køb på afbetaling, er det første du skal være opmærksom på, hvilken rente og hvilke gebyrer afbetalingsudbyderen kræver. Hvis du skal betale 20-30% ekstra oveni produktets pris, bør du overveje, om der er andre muligheder at skaffe beløbet på, som er billigere. Nogle tager renter, andre tager 30-100 kr om måneden i gebyr, og andre gør det gratis.

Bliver pengene trukket automatisk?

De firmaer der tilbyder gratis afbetaling, skal naturligvis også tjene penge. Dette gør de som regel ved at du glemmer at betale din regning. Her kommer de fleste 100 kr. oveni regningen. Hvis du afbetaler over 24 måneder, og glemmer at indbetale beløbet 5 gange, har de altså tjent 500 kr. på at låne dig et mindre beløb. Du bør derfor, hvis du selv skal stå for indbetalingen, opsætte en automatisk indbetaling i din netbank, eller sætte en alarm på din telefon, så du får en påmindelse dagen før, og på selve dagen hvor pengene skal overføres.

Kan lånet betales ud, og hvad er prisen?

Den sidste ting, der er god at være opmærksom på, er om du har mulighed for at betale det fulde beløb af, hvis du skulle få lyst og økonomi til dette. Nogle firmaer vil her tage renter for alle de kommende måneder også, og du vil altså ikke spare noget på, at betale beløbet ud før. Du bør dog undgå firmaer som tager renter og gebyrer, så hvis du følger første råd i dette indlæg, vil du ikke komme ud for det.

Jeg håber ikke du er blevet helt afskrækket af at foretage køb på kredit, da det kan være fordel agtigt, hvis det gøres med omtanke.