[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”6039″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Indenfor psykologiens verden taler man ofte om det der kaldes ‘positiv psykologi’. Begrebet er centreret omkring en forståelse af, at mennsker overalt, hvad enten grundet vores kultur eller vores kollektive mindset er blevet strippet for positivitet. Tænk over det; hver eneste dag tænder du tv’et og inviterer død og ødelæggelse ind gennem nyhederne, men også andre tv-programmer. Vi får det ikke godt af, at læse og se ting, som ikke glæder os. I stedet skal vi huske at veje op for de negative og positive strukturer i vores liv. Fordi livet er hårdt (bevares jeg er ikke naiv), men livet skal samtidig være udholdeligt. Nej mere end det, det skal være skønt. For det meste.
Det har psykolog Matilde Matthison styr på. Hun arbejder ud fra en spændende præmis om ‘positiv terapi’. Så altså, hvad skal der til for at du bliver lykkelig? Og dit liv bliver bedre? Selvom der skal kigges tilbage i din fortid og identificeres hvad det er for nogle psykologiske strukturer der er på spil hos dig, så skal der også kigges på din nutid. Hvad er der på spil lige nu og hvor stor en tilfredshedsgrad har du med din samtid? Og ud fra dette skal der ses nærmere på hvad det er du drømmer om og hvordan du opnår disse drømme og ambitioner. Fordi din fremtid er ligeledes en grundsøjle i Matildes arbejde med positiv terapi.
Men hvad er positiv terapi? Og hvad kan arbejdet med positiviteten gøre for dit liv?
Positiv terapi
Når man arbejder med positiv frigives der endorfiner og andre gode ting i din krop. Studier viser at der fysisk kan spores store forskelle på en hjerne som arbejder aktivt med det positive, fremfor en ‘normal’ hjerne, som har et normalt eller direkte negativt syn på livet. Den positive hjerne er mere lykkelig og ‘wired’ anderledes. Men det er meget nemt sagt og knap så nemt gjort. Strukturerne du er oppe imod er næsten umulige at ændre alene. Du kan bestemt gøre en kæmpe forskel på din hjerne med et godt hjemmearbejde og her kan du starte med fx bodypositivity: Tal pænt til og om din krop. Helt konkret så kan du fortælle en mere positiv historie om dig selv.
- Den negative (eller skulle vi sige den normale) historie er; “Min mave er grim fordi jeg har strækmærker og for meget fedt på den”.
- Den positive historie er; “Min mave er tigerstribet og knaldsej fordi den har bragt mig mine skønne børn og fordi den indeholder al den skønne farverige mad jeg er så taknemmelig for at kunne nyde hver eneste dag”.
Kan du se forskellen? At fortælle de gode historier om dig selv har 1) en positiv påvirkning på din egen hjerne og 2) en positiv og inspirerende påvirkning på andre. Prøv selv at gøre dette og se hvad der sker. Forestil dig en night out med veninderne og på et tidspunkt brokker de sig allesammen over deres tykke lår. Prøv da at være forandringen. Vær’ ærlig: “Jeg elsker mine lår. De har båret mig på alle mit livs ture og jeg elsker at vise min mand dem i et par strømpeben for han bliver helt vild i varmen”. Og så skal du bare se løjer. Dine veninder vil måske måbe, men lur mig om ikke de følger trop kort efter. Du kan skubbe det lidt på vej ved at bede dem sige noget de godt kan lide ved deres krop i stedet. Det er en sjov og sund leg – og alle kan være med med lidt øvelse.
Positiv terapi er også hårdt arbejde
Okay nu skal vi også være lidt realistiske her. Fordi arbejdet med at vende negative tankestrømme til positive sker ikke over natten. Det kræver dedikation og hårdt arbejde. Jeg vil anbefale enhver at opsøge en psykolog til en start. På den måde kommer du i gang med arbejdet med positiviteten på en korrekt måde og kan vende tilbage løbende for et ‘olietjek’ når du kommer væk fra din sti i løbet af dit liv. Vælg en psykolog som har et specifikt perspektiv indenfor den positive psykologi, ellers ender du i den samme negative trommerum, som du var i tidligere. Der skal farve, kærlig og happiness på livet og dette får du hos en trænes positivitetsbehandler. Du kan findes Matilde Matthisons kontaktoplysninger her; Psykolog Hellerup, eller finde en behandler i dit nærområde hvis du ikke bor på sjælland. Du kan også altid spørge Matilde om hun kender en behandler hun kan referere til andre steder i landet, som har det samme spændende udsyn på stemningsbalancer.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”5919″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]