Kategorier
Blandet Mennesket

Fra ødelagt hår til den frækkeste balayage lob

Jeg er en kæmpestor hår-entusiast. Samtidig har jeg en meget omskiftelig personlighed og dermed en rygrad af gummi når det kommer til, at holde fast i mine mål med mit hår. Jeg elsker langt hår, men når sjældent længere end skuldrene før jeg får en ny (snotdum) ide. Jeg er kronisk i vildrede over hvilket hår jeg vil have, fordi jeg som oftest gifter mig med mine dumme ideer. Jeg har senest måttet gro en forfærdelig Indigo-henna ud (grøn-blåt hår i 1,5 år) og har nu kun skulderlangt hår efter at have choppet lokkerne af. Jeg elsker det naturlige look unge piger har, men jeg er selv ved, at blive grå og fordi jeg altid har farvet mit hår mørkt så hader jeg min naturligt mærkeblonde farve. 

Puha ja det var meget brok! Men det bliver værre endnu.

Jeg er digital nomade og bor i Thailand. For 5 uger siden fik jeg nok og gik til frisøren hernede. Jeg satte ned i frisørstolen og bad om en balayage – et naturligt look. Sådan blev det ikke. Jeg gik grædende fra salonen og stod nu med hvad der kun kan beskrives som ibenholt-sort hår (ja præcis ligesom Snehvide) og orange spidser. 

Alt ændrede sig da jeg kom hjem – og dette er min hyldest til hvem jeg betragter som en af Danmarks dygtigste frisører. 

Jeg vil gerne skynde mig at påpege, at danske frisører generelt har nogenlunde samme uddannelse og veletablerede gode steder vil enten kunne skabe samme forvandling eller rådgive dig til noget noget bedre. Så smut ned til din lokale frisør og græd øjnene ud indtil i finder en løsning. Det gjorde jeg. Jeg var ligeglad – hun kunne for min skyld bare tage en trimmer og få det overstået. Jeg lyver ikke, det var præcis hvad jeg ytrede for hende. Men Lotte, som frisøren hed, havde andre ideer. Mens jeg sad der og viste hende billeder af flotte øreringe og tørklæder til, at gemme min snart karsekorte isse, kiggede hun strengt på mig. Med en varm stemme sagde hun “Det kan vi godt gøre.. men vi kan også bare redde det”. Jeg tænkte ‘Fint nok lad hende da prøve. Det kan ikke blive værre’ og det gjorde hun så.

Læs også: Sådan får du det flotteste konfirmationshår

Jeg sad i stolen i 3 timer og gik opløftet derfra. Jeg føler mig som en ny kvinde nu. Lotte trak det sorte ud og skabte det naturlige look jeg drømte om. De før ‘kedelige’ toner jeg hadede er kommet tilbage i en dejlig kold nuance og nu elsker jeg mit hår. Jeg fik en balayage i mine mørke farver og det orange er væk. Faktisk er mine spidser lysnede og isnede til næsten helt hvid. Jeg har fået skygger og highligts som rammer mit ansigt ind. Enkelte babylights er kommet til overfladen helt oppe ved roden og nu forstår jeg hvorfor Lotte sagde ‘Grå er det nye sort’. Hun har ret – jeg vil beholde det grå og går nu kun til hende fremover. Jeg føler, at min nye naturlige frisure får mit til at se mere intelligent ud og hendes måde, at klippe mig op i nakken og lade længderne hænge foran i en smuk long bob – eller lob – er perfekt til min krop. 

Nu er jeg elastik-fri (jeg gemte simpelthen mit hår væk fremfor at lade det hænge) og elsker at sætte min frisure hver morgen. Takket være seriøse skadebehandlinger i salonen føles mit hår sundere end nogensinde før og jeg er endelig glad. Med fare for, at Lottes skema bliver overrendt vil jeg dog alligevel dele denne fantastiske frisørs location med jer. Salonen hedder HAIRbyme og ligger i Middelfart. Uden tvivl en rigtig god frisør i middelfart – jeg måske den bedste, og sødeste indehaver.