Mindfulness i København er ikke kun for dem, der er stressede 

 

Har du svært ved at koncentrere dig, lider du af angst eller for højt blodtryk, kan du også have glæde af mindfulness i København. Vil du gå på kursus inden for en anerkendt form for mindfulness, kan du for eksempel vælge et MBSR-kursus. 

Måske har du en idé om, at mindfulness kun er for dem, der er stressede. At det kun er dem, der har brug for at lære at være i nuet. Der er dog mange andre grunde til, at du kan begynde at beskæftige dig med mindfulness. Dels kan det være, fordi du gerne vil opleve mere ro og nærvær i din hverdag, men det kan også hjælpe på andre områder af dit liv. 

For eksempel har personer, der lider af angst, også gavn af mindfulness. De kan bruge værktøjerne til at lære at kontrollere deres angst, så den ikke bliver helt så dominerende i deres hverdag. 

Mindfulness kan faktisk også lindre fysiske symptomer. Det kan for eksempel være et for højt blodtryk og et dårligt immunforsvar. Derfor er der altså mange grunde til at overveje, om du skal tage et mindfulnesskursus. 

Mindfulness i København – Kursus for alle 

Leder du efter et mindfulness kursus i København, kan du for eksempel se nærmere på det MBSR-kursus, som underviser Jacob Andersen holder på Nørrebro. MBSR står for Mindfulness-Based Stress Reduction.

Jakob Andersen har stor erfaring med at arbejde med mange typer af mennesker og hjælpe dem på forskellig vis. 

Hvis du tager et eller flere af hans kurser, vil du opleve, at der er mange grunde til, at de andre deltagere er der. 

Nogle er der selvfølgelig, fordi de har fået en stressdiagnose, eller fordi de gerne vil forebygge at få en. Andre savner bare mere nærvær i deres liv og prøver at finde det på den måde. Andre igen vil gerne blive bedre til at koncentrere sig igen, så de både kan være mere til stede, når de er på arbejde, og mere til stede, når de er derhjemme. 

Mindfulness er ikke noget psykologisk mumbo-jumbo 

Hører du til typen, der er lidt – eller måske meget – skeptisk over for mindfulness, er du ikke alene. Der er nemlig mange, der anser det for en gang psykologisk mumbo-jumbo, der ikke har nogen effekt. Det er dog helt forkert. 

Der findes faktisk forskning, der viser, at kurser, som Jacob Andersens MBSR-kursus, virker. MBSR-kurset er udviklet af Jon Kabat-Zinn fra University of Massachusetts, og der er blevet forsket meget i effekterne af kurset. 

Forskningen viser, at der er evidens for, at kurserne på otte uger blandt andet styrker koncentrationsevnen, giver en bedre hukommelse, øger din empati, reducerer stress og tankemylder og forbedrer dit immunforsvar. 

Selvom du ikke føler dig stresset, er der altså god grund til at kaste dig ud i et mindfulnesskursus. Langt de fleste, der lærer teknikkerne og bliver ved med at bruge dem efterfølgende, oplever større overskud både i deres privatliv og på deres arbejde.