4 gode grunde til at anvende CBD-olie

CBD-olie er et forholdsvist nyt fænomen herhjemme, selvom det har eksisteret i mange årtier. Det kan have lindrende effekter på en lang række symptomer. Herunder finder du fire gode grunde til at anvende CBD-olie.

CBD-olie er en olie, som er udvundet fra cannabis-planten. Den siges at have lindrende effekter på en lang række symptomer, der relaterer sig til både fysiske og mentale lidelser. Der er mange gode grunde til, at du bør forsøge dig med CBD-olie – herunder får du et indblik i fire af dem.

Flere anvender også CBD-olien som et kosttilskud, da det er rigt på proteiner, fibre og essentielle fedtsyrer. Du behøver altså hverken at døje med kvalme, træthed, smerter eller andre ubehagelige symptomer for at få gavn af CBD-oliens potentielle egenskaber.

#1: CBD-olie kan have positive effekter på dit immunforsvar

Cannabisolie, der indeholder CBD, kan booste dit immunforsvar, idet det hjælper med at balancere forskellige funktioner. Dit immunforsvar er et komplekst system, hvori der kan opstå ubalancer. Lider du eksempelvis af en autoimmun lidelse såsom sclerose, kan CBD-olie bidrage til at afbalancere forskellige dele af immunforsvaret.

Multipel sclerose er en sygdom, der opstår, da dit celle-medierede immunsystem overstimuleres, således at det målretter sig efter din kroppens hjerne og nervesystem. CBD-olien kan potentielt bidrage til, at de forskellige grene afbalanceres, så det ikke længere er overstimuleret.

#2: CBD-olie er rig på fibre

Fiber er essentiel for den generelle sundhed i fordøjelsessystemet, ligesom det kan være med til at sænke kolesteroltallet. Hvis du har potentiale for at udvikle en sygdom, der er forårsaget af en ‘forkert’ livsstil, kan CBD-olie potentielt have en gavnlig effekt – og fibrene er samtidig med til at forbedre blodsukkerniveauet.

#3: CBD-olie er rig på proteiner

Byggestenene i din krop kan lidt karikeret defineres som proteiner. De er nødvendige for, at celler og væv bliver opbygget og vedligeholdt, ligesom de er essentielle, når enzymer og hormoner skal produceres. Du kan læse mere om CBD-olier hos Sana Hemp.

Desuden er proteinerne afgørende i forhold til dit immunforsvar. I CBD-olie er der masser af proteiner, da den indeholder alle hele 20 aminosyrer, hvoraf de 9 af dem er essentielle – altså dem, din krop ikke kan producere på egen hånd.

#4: Kan afhjælpe søvnproblemer

CBD-olie har været anvendt i adskillige undersøgelser og eksperimenter over hele kloden. Forskere har blandt andet forsøgt sig med at give forskellige doser af CBD-olie til rotter, for efterfølgende at analysere, hvordan søvnmønstret blev påvirket heraf. 

Resultatet blev, at rotter, der havde fået CBD-olie, sov i længere tid end dem, der ikke havde modtaget CBD-olie. Det viste sig altså, at CBD-olie har en effekt på den totale søvnmængde. 

Samtidig viste det sig, at rotterne var mindre tilbøjelige til at falde i søvn midt på dagen, hvilket er det, der ligger til grund for en øget mængde af sammenhængende søvn. De fik altså et sundere og mere normalt søvnmønster.